Leírás
Az Abuelo rum története egy cukormalom alapításával kezdődött még 1908-ban Panama szívében! Ezt a bizonyos malmot Don José Varela Blanco, egy spanyol bevándorló nyitotta meg és elindította cukornád préselését. A cukornádat, mint alapanyagot mindig is becsben tartották és ennek megfelelően dolgozták fel a rum készítéséhez. Ez a kis családi lepárló mindig is híres volt a legkiválóbb párlatokról, de mivel felismerték a népszerűséget 1976 óta üzemeltetnek egy modern, minden igényt kielégítő lepárlót. Ebben a lepárlóban már toronylepárló üst található és bizony nem csak rumok készítenek rajta.
Mivel minden rumot whiskys hordóban érlelnek (nem mindegyiket Jack Daniel’s hordóban, mint a mostanit), így egy különleges vaníliás, enyhén fűszeres ízvilággal gazdagodnak.
A Centuria mint elnevezés a 100 éves rum készítési hagyományoknak állít emléket és ahogy az lenni szokott limitált mennyiségben elérhető.