Leírás
A történeti emlékekben igen gazdag Brechin városában ma valószínűleg egyetlen egy működő lepárló sem volna, ha az Angus Dundee 2003-ban meg nem vásárolja előző tulajdonosától a bezárásra ítélt üzemet. A whiskygyártásban, keverésben, palackozásban és kereskedelemben több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező vállalat két évvel később ki is adta a lepárló első hivatalos palackozását: egy 15 éves italt. Az elmúlt években pedig a Glencadam megújult külsővel és kibővített whiskyválasztékkal jelent meg a piacon.
A whiskykészítés a lepárló 1825-ös alapítása óta a hagyományokhoz hűen, ugyanabban a formában folyik. Két lepárlóüstjének felső, elvékonyodó része szokatlanul meredeken, 15 fokos szögben emelkedik, ezáltal a nehezebb alkoholok visszafolyása intenzívebbé, a végső ital pedig különlegesen ízletessé, éretté, édesen gyümölcsössé válik. Mindemellett az itteni whisky bársonyos karakteréről szólva feltétlenül meg kell említeni a készítés során felhasznált kristálytiszta, lágy vizet, amelyet a közeli Unthank-hegy forrásaiból nyernek. A víz 8,7 mérföldet tesz meg a lepárlóig, minden bizonnyal ez a legmesszebbről jövő, lepárlási célokra használt vízutánpótlás Skóciában.