Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Glendalough Pot Still Irish Oak whiskey 0,7l 43% DD

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Glendalough

Egy hagyományos ír whiskey, melyet az tesz igazán egyedivé, hogy új Írországban készült hordóban is érlelnek egy éven keresztül. Az üvegen, a palack, a hordó, a kiadás és még a fának a száma is látszik.

Leírás

A lepárló egy baráti társaság kezdeményezése, akik Wicklow és Dublin városágból verődtek össze annak a nemes célnak az érdekében, hogy az ír kisüzemi whiskey gyártást felébresszék.

A történelem folyamán a 18-19sz-ban bizony több mint 200 lepárló üzemelt Írországban, amiből mára igen kevés maradt. Jönnek az új hírvivők, mint a Glendalough és ezzel bizony színesítik és különlegessé teszik az ír palettát.

A lepárló neve egyébként azt jelenti, hogy a „2 tó völgye”, vagyis az egyik leggyönyörűbb és leglátogatottabb völgye Írországnak. Ebben a meseszép környezetben a Wicklow hegység lábánál készül ez a különleges párlat.

A völgy híres továbbá a 6.századi szerzetes kolostorról, a címkén az egy szent jelenik meg St. Kevin. Ő egy gazdag család sarja, aki elveszett az erdőben. Sokat imádkozott és elmélkedett és mivel szinte eggyé vált a természettel a madarak is így tekintettek rá és többször pihentek a karján. Míg az egyik ilyen alkalommal egy madár egy tojást rakott a karján, megvárta míg kikel és egy jelnek vette, hogy elindulhat és megalapíthatja a „7 templom városát” a völgyben.

A lepárló közelében amikor túráztak akkor rátaláltak ezekre a 140 éves fákra. Azonnal tudták, hogy ez is az ír örökséghez tartozik és meg kell őrizni az utókornak, így egy-kettőből hordót készítettek és megtöltötték az ikonikus ír whiskeyvel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!