Leírás
Illatában az érett fehérhúsú barack gyümölcsössége, a szőlővirág üdesége, a hordós érlelésből adódó leheletnyi füstös jelleg és tiszta Furmint karakter köszön vissza. Ízében a karakteres ásványosság sós jegyekkel egészül ki és megjelenik az őszibarack üde gyümölcsössége. Hosszú lecsengésű bor, melyet a kerek savak szépen frissen tartanak.
Fogyasztási hőmérséklet:12°C
2017. szeptemberében válogatott kisládás szürettel a prémium termelői program keretében felvásárolt, rendkívül magas minőségű, Tokaj-Hegyalja legkiválóbb területeiről származó szőlőből készült borunk.
A beérkező szőlő azonnal válogatóasztalra került, kézi válogatás után fürtös állapotban kíméletes nyomással préseltük. Ezt követően első töltésű 5 hl-es tölgyfahordókban és tartályban erjesztettük, amihez két kádár M, L és M+ égetésű hordóit használtuk. Érlelése április közepéig történt finomseprőn tartva.
Ajánljuk gomba és tésztaételekhez.
Szüreti infó
Borászati technológia
Ételajánló