Leírás
Ha Japán akkor precizitás, ha precizitás akkor a Yamazaki és a Hakushu lepárló jut eszünkbe. Ezek mind a Suntory Beam cég tulajdonában állnak.
Érdekessége, hogy a már említett 2 lepárló árpamalátáin kívül kerül bele a Chita lepárló gabona whiskyjéből is. Így adva egy nagyon összetett ízvilágot az italnak. Ugyanakkor a Suntory itt nem áll meg, tovább fokozva az izgalmakat 5 különböző hordóban is érleli ezeket a whiskyket, melyek közül érdemes kiemelni a Mizunara hordót, ami egy nagyon ritka Japán tölgy. A végső blend ezután kerül kialakításra a Shingo Torii keverőmester irányításával.
Érdemes szót ejteni az üvegről is, ami a Japán holdnaptárhoz (Sekki) igazodva 24 oldalú és szép dekanter formájú. Egy hibátlan kombinációja a külső és a belső szépségnek.
Minden évben bizony alakul ki készlethiány belőle hiszen nagyon népszerű a Japán whisky szeretők körében.
Gabona és maláta keveréke a Suntory lepárlóból. 1989-ben adták ki először és a blendet Japén mizunara tölgy hordókban érlelték.