Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
hu
en

The Macallan Quest Scotch Whisky 1L 40% DD

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Macallan

4 különböző hordó érlelésének köszönheti ezt a rendkívül komplex ízvilágát. Egy sorozat tagjaként látta meg a napvilágot, 3 „testvéréhez” hasonlóan a travel retail szegmenst célozzák meg.

Leírás

Ki ne hallott volna már a The Macallan márkáról? Egy ikonikus és igen nagyra becsült márka, amiről sokaknak az elegancia és a luxus jut eszébe. Minden tételük kiemelkedő és különleges.

A lepárló észak-kelet Skóciában, a Spey folyó közelében egy felföldön helyezkedik el 1824-es alapítása óta. 485 hektár föld terül el körülötte, melynek közepén helyezkedik el az Easter Elchies ház.

Egyike volt azoknak a lepárlóknak, akik először kezdtek el legálisan készíteni whiskyt, az akkor még igencsak nem egyszerű szabályozási rendszer között. Egy kooperációról beszélünk, ami átnyúlik Spanyolországba és Észak Amerikába is és kombinálja az alapanyagokat és hagyományokat.

A neve egyébként a „maghellan” szóból származik! Ez két szónak az összetétele, egy kelta a „magh”, jelentése termékeny terület és az „Ellan” – aki egy szerzetes volt abban a templomban, ami a területen állott.

Hat alappillérük van: 1.egy igazi otthon, 2.nagyon kicsi üstök, 3.gondos vágási pontok, 4.különlegesen válogatott hordók, 5.természetes szín, 6.egyedülálló párlat.

A sorozat tagjaként 2 fajta sherry (európai és amerikai tölgyből készült), amerikai bourbon és hogshead hordóban érlelődik. Egy igazi felfedező út illatában és ízében is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!