Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Pienaar & Son Ugly gin 0,5l 43%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Pienaar & Son

Az egyszerűségében rejlik a szépsége! Egy olyan termékről beszélünk, ami semmilyen szinten nem ad a külsőségekre, az extravagáns megjelenésre. Célja, hogy csak az igazán minőségi párlatért fizessen a vásárló!

Leírás

Honnan is származik az Ugly Gin?

Az Ugly Gin egy Dél-Afrikai ínyencség, amit a csodálatos Fynbos területről származik. Egy olyan páratlan szépségű, olyan extra flóra és faunával rendelkező régióról van szó, amit csak azok érthetnek és ismerhetnek teljes valójában, akik ott élnek benne. Dél Afrikában ez a terület a nyugati és kelet „cape” tartományban található. Ez a terület leginkább tengerparti és hegyvidéki, hasonlít egyébként a mediterrán éghajlatra, de nagyon esős tél szokott lenni.

Maga a Fynbos régió egyébként ezen a mediterrán erdős, cserjés területen belül található! Ez az elképesztő sokféleség számokban nagyjából úgy néz ki, hogy 8500 fynbos faj van, amiből 6000 az endemikus, ami azt jelenti, hogy csak ebben a régióban, itt Dél-Afrikában található meg. Sajnos, mint oly sok területén a földnek, itt is veszélyeztetik az őshonos fajokat az erdőírtások, de nagyon komoly erőfeszítéseket tesznek különböző szervezetek a védelem érdekében!

A virágos királyság élővilága

A világon összesen 6 ilyen terület van, abból itt Dél-Afrikában található a legkisebb. A Fynbos ennek a területnek teszi ki nagyjából a felét, de a növényfajoknak a 80%-át. A leginkább szembetűnő növények az örökzöldek, valamint azok a virágfajok, melyek hatalmas szirmokkal nyílnak. A növények mellett természetesen rendkívül varázslatos állatvilággal is rendelkezik ez a terület. Legalább hét olyan madárfaj van a régióban, ami csak itt található a világban, valamint meg sem lehet számolni, hogy hány olyan hüllő, kétéltű, vagy ízeltlábú él a régióban, ami csak itt található meg.

Milyen felhasználása van a régiónak a gin készítés mellett?

A területen nagy mennyiségben található Rooibos és Honeybush, amit folyamatosan betakarítanak és exportálnak is. Egy másik növényt évezredek óta használnak tetőfedésre, ez hasonló, mint nálunk a nádfedeles házak. Ebből a régióból származik az aloe és a muskátli is, amik a hűvösebb területeken ablakba is előszeretettel teszik ki, mint dísznövény.

Mit kell tudni a lepárlóról, ahol készül?

Pienaar&Son egy nagyon kis lepárló, ami Fokváros kikötőjében található. A friss víz melletti üzem folyamatosan azon dolgozik, hogy innovatív módon tudjuk különlegesen izgalmas ízeket a fogyasztók elé tenni. Amellett, hogy teljesen tiszteletben tartják a lepárlás hagyományait és történelmét, a lepárlómester az Ő esetükben most lépett a 30as éveibe és a berendezéseket is vadiújan vásárolták és építették össze ott a helyszínen. Egy édesapa 40 éves lepárlási tapasztalata, egy önfejű fiú aki meg akarja valósítani az álmait egy kézzel készített termékre! A mottójuk, hogy nem követik a tradíciókat, hanem létrehoznak újakat!

Miről is szól maga az Ugly gin?

Egy olyan tökéletes minőségű gabonapárlatot ismerhetünk meg benne, amely grapefruit és goji bogyó felhasználásával is készítenek. Amikor a gin készült a filozófia mögötte egyértelműen az volt, hogy hagyjanak ki minden olyan alkotó elemet kívül-belül, ami felesleges. Ha a vásárló megveszi, akkor csak az italért fizessen, semmi másért. A fentebb említett két gyümölcs mellett, dél-afrikai citrusok teszik teljessé az ízélményt.

KOKTÉL AJÁNLÁS

Mivel nem egy hagyományos ginről van szó, így a koktélok, amiket választottunk, szintén nem a leghétköznapibbak. Olyanokat szeretnénk nektek bemutatni, ami jól működik egy ennyire újhullámos, citrusos, de mégis a végtelenségig virágos ginnel. Az első koktél, amire a választásunk esett nem más, mint a Breakfast Martini.

·         Narancsdzsem (1 kanál)

·         50ml Ugly gin

·         15ml Narancslikőr

·         15ml Friss citromlé

A gint és a dzsemet egy shaker alján összekeverjük, majd a többi összetevőt hozzátöltjük és összeshakeljük! Ezután egy martinis pohárba szűrjük és már fogyaszthatjuk is. Kellemesen fanyar, a dzsemtől és a likőrtől kicsit édes koktélt kapunk, mely egy vacsora után, vagy egy brunch közben is rendkívül ízletes.

A második koktél az Old Friend névre hallgat, melyet a kesernyésebb ízek kedvelőinek ajánlunk, de vigyázat az összetevőknek és a ginnek köszönhetően virágos jegyek egyértelműen megtalálhatóak benne.

·         45ml Ugly gin

·         20ml Grapefruitlé

·         15ml Campari

·         15ml Bodza likőr

Az összetevőket ismételten egy shaker segítségével rázzuk össze, majd egy coupe pohárba szűrjük, egészségetekre! Egy meleg nyári estén, vagy egy vacsora előtt tökéletes aperitif.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!