Leírás
A Barceló rum eredete 1929-re nyúlik vissza: ekkor érkezett meg Julián Barceló a Dominikai Köztársaságba azzal a céllal, hogy olyan rumot állítson elő, amely a világ legjobbjaként vonul be a (rum)történelembe. Alig egy évvel később, 1930-ban megalapította a Barceló & Co.-t. A spanyol fiatalember ekkor még csak 26 éves volt, de mert nagyot álmodni, és hamarosan megkezdte első rumjainak gyártását és forgalmazását szerte az országban.
Ennek a limitált rumnak a gyártásához a Barceló 150 hektárnyi, 5 évig mindenféle vegyszeres kezeléstől megóvott cukornádültetvényt választott ki, ahol műtrágya nélküli, természetes öntözéssel, organikusan történik a gazdálkodás, hogy megfeleljen minden előírásnak.
A rumot új amerikai tölgyfahordókban érlelik, az éves termelés pedig mindössze néhány százezer palackra korlátozódik. Érdekesség: még a címkén lévő felirathoz használt tinta is organikus.
Önmagában jéggel, valamint modern koktélok alapjaként is érdemes megkóstolni.
Megjelenés:intenzív borostyánszín
Illat: aszalt cseresznye, kakaó, dohány
Íz: előtérben a lédús gyümölcsök határozott jegyei, amelyek mögött finoman megbújik a rózsaszín bors és a pirított aszalt gyümölcsök kellemes aromája
Lecsengés: hosszú, lágy