Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Barceló Organic rum 0,7l 37,5% DD

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Ron Barceló
Fenntarthatóság palackba zárva: a Barceló Organic a Dominikai Köztársaság első organikus rumja

Leírás

A Barceló rum eredete 1929-re nyúlik vissza: ekkor érkezett meg Julián Barceló a Dominikai Köztársaságba azzal a céllal, hogy olyan rumot állítson elő, amely a világ legjobbjaként vonul be a (rum)történelembe. Alig egy évvel később, 1930-ban megalapította a Barceló & Co.-t. A spanyol fiatalember ekkor még csak 26 éves volt, de mert nagyot álmodni, és hamarosan megkezdte első rumjainak gyártását és forgalmazását szerte az országban.

Ennek a limitált rumnak a gyártásához a Barceló 150 hektárnyi, 5 évig mindenféle vegyszeres kezeléstől megóvott cukornádültetvényt választott ki, ahol műtrágya nélküli, természetes öntözéssel, organikusan történik a gazdálkodás, hogy megfeleljen minden előírásnak. 

A rumot új amerikai tölgyfahordókban érlelik, az éves termelés pedig mindössze néhány százezer palackra korlátozódik. Érdekesség: még a címkén lévő felirathoz használt tinta is organikus.

Önmagában jéggel, valamint modern koktélok alapjaként is érdemes megkóstolni.

Megjelenés:intenzív borostyánszín

Illat: aszalt cseresznye, kakaó, dohány

Íz: előtérben a lédús gyümölcsök határozott jegyei, amelyek mögött finoman megbújik a rózsaszín bors és a pirított aszalt gyümölcsök kellemes aromája

Lecsengés: hosszú, lágy

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!