Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Don Papa 7 éves rum 0,7l 40% DD

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Don Papa
A Don Papa egy prémium rum a Fülöp szigetekről, amit a legfinomabb helyi melaszból készítenek és nevét egy helyi vezetőről kapta aki felszabadította a „Sugarlandia”-nak nevezett területet.

Leírás

Don Papa Rum - Sugarlandia szelleme

Sugarlandia a Don Papa rum hazája. Nem csak természeti értelemben, hanem spirituális értelemben is. Egy olyan helyről beszélünk, amin nem fog az idő, mind a mai napig a természet az úr. Friss, burjánzó és nagyon termékeny területet kell elképzelni, ahol a cukornád igazán otthon érzi magát. A Negros területén található öreg cukornád malmok aprítják és darálják a cukornádat, melynek következtében jön létre az igazán különleges, csak a területre jellemző, helyi „fekete arany”, vagyis a melasz. Ez az alapja ennek a rendkívül gazdag, édes és aromás rumnak.

Hogyan készül ez a legendás rum?

A Don Papa egy olyan ország (Fülöp szigetek) terméke, mely a kezdetek óta nagy becsben tartja a nemes cukornádat. Ahhoz, hogy ez a nemes párlat elkészülhessen a cukornádat minden évben októbertől májusig kézzel aratják a helyiek, mielőtt feltennék őket a teherautókra.

Ezek viszik el a malmokba melyek 1920 óta működnek és azóta darálják, aprítják a cukornádat, így elkészítve a „fekete aranyat”. Ebből fog elkészülni az egy testesebb, kicsit édesebb és gyümölcsösebb rum. A melaszt ezután fermentálják a Bago lepárlóban, majd toronylepárló segítségével megtörténik a lepárlás.

Mielőtt ex-bourbon hordóba fejtenék az érleléshez, friss forrásvíz segítségével 65%-ra csökkentik az alkohol tartalmát. Ezeket a válogatott amerikai tölgyfa hordókat enyhén pörkölik, hogy kiemeljék a gyümölcsös és vaníliás jegyeket és természetes úton sötétebb rumot kapjanak.

Az érlelés a Kanlaon hegy lábánál történik, ahol a nagyon meleg és párás klíma miatt egy gyorsabb érlelés megy végbe. Érdemes megemlíteni, hogy nem kevesebb, mint 8% az angyalok jussa, ami ugye az elpárolgás mértékét jelenti. Ez Skóciához képest igen magas (ott 1-2%), ugyanakkor Tajvanhoz képest alacsony (ott 15%).

Hét hosszú év után, gondosan kiválogatják a hordókat, keverik a Master Blender irányításával és „már” készen is áll a Don Papa rum boldoggá tenni a világot.

DON PAPA RUM KOKTÉL AJÁNLÁS

Sunset by the Bay

·         45ml Don Papa

·         100ml Narancslé

·         30ml Ananászlé

·         10ml Grenadine

Az összetevőket (a grenadine) kivételével egy long drinkes pohárba töltjük jégre, majd óvatosan rácsorgatjuk a grenadinet a tetejére és már gyönyörködhetünk is a naplementében a poharunkban.

Don Collins

·         45ml Don Papa

·         15ml Friss citromlé

·         10ml Cukorszirup

·         Szódavíz feltöltés

Egy shaker segítségével rázzuk össze az első 3 összetevőt, majd jégre töltsük egy long drinkes pohárba. Szódával töltsük fel a poharat és élvezzük a frissítő nyári collins koktélt.

Aperitivo by the Don

·         30ml Don Papa

·         30ml Campari

·         90ml Szóda feltöltés

Egy Old Fashioned pohárba tegyük az alapanyagokat, majd óvatosan keverjük meg. Egy nagyon könnyed, kicsit kesernyés ízvilágú italt ismerhetünk meg.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!