Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Glendalough Mountain Strength Poitín whiskey 0,5l 55%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Glendalough
A whiskey előtt nem volt más csak a Poitín. Őt nevezhetjük az ősapának is. A szerzetesek először ezt az érleletlen párlatot készítették és nevezték „uisce beathe”-nak.

Leírás

A lepárló egy baráti társaság kezdeményezése, akik Wicklow és Dublin városágból verődtek össze annak a nemes célnak az érdekében, hogy az ír kisüzemi whiskey gyártást felébresszék.

A történelem folyamán a 18-19sz-ban bizony több mint 200 lepárló üzemelt Írországban, amiből mára igen kevés maradt. Jönnek az új hírvivők, mint a Glendalough és ezzel bizony színesítik és különlegessé teszik az ír palettát.

A lepárló neve egyébként azt jelenti, hogy a „2 tó völgye”, vagyis az egyik leggyönyörűbb és leglátogatottabb völgye Írországnak. Ebben a meseszép környezetben a Wicklow hegység lábánál készül ez a különleges párlat.

A völgy híres továbbá a 6.századi szerzetes kolostorról, a címkén az egy szent jelenik meg St. Kevin. Ő egy gazdag család sarja, aki elveszett az erdőben. Sokat imádkozott és elmélkedett és mivel szinte eggyé vált a természettel a madarak is így tekintettek rá és többször pihentek a karján. Míg az egyik ilyen alkalommal egy madár egy tojást rakott a karján, megvárta míg kikel és egy jelnek vette, hogy elindulhat és megalapíthatja a „7 templom városát” a völgyben.

Hiába helyezték 1661-be törvényen kívül, manapság újra nagy divat a 3x lepárlás. Ez egy autentikus ír ízvilág érleletlenül, 55%-on palackozva.

Illat: Könnyed virágos, egres illatok jönnek a magasabb alkohol mögül.

Ízvilág: Meglepően könnyed és krémes, édes és fűszerese, ugyanakkor a lichi, almahéj és bors is megjelenik.

Lecsengés: Melengető, édes ugyanakkor az alkohol is ott bujkál de egyáltalán nem bántó módon.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!