Leírás
A borban található hűsítő jelleg szépen keveredik a Furmint szőlő zamataival, melyet kiegészít a mádi Kővágó dűlő ásványossága. Az újhordós erjesztésnek és érlelésnek köszönhetően ízében jelen van egy szép füstösség, a Furmint szőlő testessége és karaktere vibráló grapefruitos gyümölcsösséggel párosulva jelenik meg. Nagytestű, hosszú lecsengésű bor, melynek végén visszaköszön az ásványos, sós jelleg.
Fogyasztási hőmérséklet: 12 °C
Szüreti infó2015. szeptember közepén szedtük a mádi Kővágó dűlőben, válogatott kisládás szürettel.
Borászati technológiaAz évjáratnak köszönhetően teljesen egészséges Furmintot sikerült szüretelni, a szőlőt műanyag szüretelőládában szállítottuk be és azonnal fürtösen juttattuk a présbe. A kíméletes lékinyerés után a mustot ülepítettük. Az erjesztés első töltésű M, L és M+ égetésű, két különböző kádár 5 hektoliteres hordóiban történt. Érlelése április közepéig finomseprőn tartva történt.
ÉtelajánlóAjánljuk sajtokhoz, lazachoz. |