Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Havana Especial rum 1L 37,5%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Havana Club

Havana, Kuba, Rum! Ez a három szó nagyon jól cseng együtt. Egy örökség, egy kultúra az, ami ebben a brandben és ebben a termékben összeforr. Kóstold meg ezt az életérzést, melyet ez az ital nyújthat, akár magában akár egy jó koktélban!

Leírás

Honnan is jön a Havana Club?

A rum maga egy meghatározó része a kubai kultúrának, melyet az éghajlat, a földrajzi elhelyezkedés, a történelem és az emberek maguk is folyamatosan formáltak és formálnak mind a mai napig. A Havana Club portfóliója ezt a testesíti meg, ezt az összetettséget. A tökéletes elkészítése a Maestros del Ron Cubano nevéhez kötődik, aki a kubai hagyományokat maximálisan tiszteletben tartva és tovább örökítve, hogy a fogyasztó is át tudja érezni ezt az élményt!

De mi is Kuba és a Havana Club története?

Amikor Kolumbusz Kristóf 1492.október 28-án elérte Kuba partait, még nem tudta mekkora kincsre lelt. Nem sokkal később viszont elhagyta a száját egy ikonikus mondat, amit a helyiek azóta is szívesen emlegetnek: „A legszebb sziget mind közül”. Miután a cukornád eljutott Kubába, kialakult egy tökéletes harmónia. Annyira elképesztő volt a harmónia, hogy 1850-ben a világ harmadig legnagyobb cukorellátója volt a sziget.

A rum és a cukornád kéz a kézben járt, viszont a spanyol hódítók egészen a 19.század második feléig nem engedték a hivatalos lepárlást, mert féltek a konkurenciától, ami saját brandyjükkel szemben jött volna létre. (nem is alaptalanul, mint utólag kiderült) Amikor Kuba kivívta a függetlenségét akkor indult el igazán a rum fellendülés is a szigeten. A 19sz végén már egy gyors fejlődés volt tapasztalható, mivel hamar elsajátították a toronylepárlást, mint új típust, melynek köszönhetően egy új stílust tudtak létrehozni, egy könnyedebb, frissebb változatot, mely jobban Kubához illik és kihozza ennek az egzotikus alapanyagnak az igazi karakterét.

Elkezdődött a koktél forradalom és a bartenderek hatalmas fellendülést hoztak az egész iparágnak. A következő nagy lökést az amerikai szesztilalom hozta el, hiszen turisták tömegei mentek Kubába és építették fel az ottani bartenderek nemzetközi hírnevét, őket hívták egyébként Cantineros-nak.

Ennek az időszaknak bizony mind a mai napig nagyon hatása van, hiszen olyan emblematikus receptek születtek ekkor, mint a Daiquiri, Mojito, Presidente, vagy a Cuba Libre. 1970-ben érkezett el az új logónak az ideje, mely szimbolizálja a Kubai népet, a szabadságot. 1993-ban a Pernod Ricard megvásárolta a márkát, létrehozta a nemzetközi brandet, hogy világszinten még elterjedtebb legyen a márka.

Kiknek a kezében is van a Havana Club ízvilága?

Korábban elhangzott már a nevük, ők a Maestros del ron Cubano. Nélkülük nem lenne rum, ők azok, akik a legjobban képviselik azt, hogy mit is jelent a Havana Club. Ez nem egy olyan állás, amit könyvekből meg lehet tanulni. Ez nem csak az ízvilágok tovább örökítése, hanem a kultúra átadása, a hivatás és az alázat. 15 hosszú éven át megy a tréning a senior, vagyis a legrégibb Maestro felügyelete mellett. Meg kell tanulni kiválasztani a legmagasabb minőségű melaszt, felügyelni a fermentációt és a lepárlást, kiválasztani a legjobb minőségű hordókat, majd a legvégén megalkotni a tökéletes keveréket, mely a világ minden pontján ugyanazt az ízélményt nyújtja a fogyasztónak. Ők igazi művészek, akik a végeredményt lehet, hogy különböző úton érik el, de rum mindig ugyanaz.

A fenntarthatóság nagykövete!

A Havana Club büszke arra, hogy a környezetért mindent tőle telhetőt megtesz. A készítés minden lépésében arra törekszik, hogy minimalizálja a szennyező tényezőket és megóvja környezetet. Emellett a Havana Club harcol az alkoholfüggőség és a félreértelmezett alkoholfogyasztás ellen a társadalom minden rétegében.  

Milyen ízvilágot kell elképzelni a rumhoz?

Ez a rum a Havana Club család prémium érlelt rumja. 3tól 5 éves érlelésű rumok tökéletes keveréke ez a termék, melynek már a neve sugallja, hogy fiatal és öreg rumok egyaránt vannak benne. Egyszerre olyan, mint egy könnyed fehér rum és egy érlelt, telt és gazdag sötét rum. Ízében igazán intenzív, a cukornádban enyhe füstösség is felfedezhető, de méz, vanília és fahéj is jelen van. Telt és hosszantartó ízvilág, mely elkápráztatja a fogyasztót önmagában és koktélba keverve egyaránt.

KOKTÉL AJÁNLÁS

Egy nagyon egyszerű, mégis nagyon klasszikus koktéllal indítjuk ezt az ajánlót. Fontos megjegyezni, hogy ez nem egy sima Rum Cola. Habár apró összetevőnek számít mégis nagyon fontos, hogy lime legyen benne, mivel az adja meg a kellő savasságot és egyenlíti ki az édességet a koktélbe. A Cuba Libre ezzel a vaníliás, karamellás ízvilággal igazán tökéletes választás ehhez az italhoz. A tökéletes receptúra pedig a következő:

·         50ml Havana Club Especial

·         100ml Coca Cola

·         1 nagy lime cikk

Az összetevőket egy Highball pohárba tesszük 3 szem jéggel és szépen egymásra töltjük őket. Nem szabad túl sok colat adni hozzá, mert a harmóniát megbontja.

A következő ital egy Tiki koktél, de abból a klasszikus fajta. Sokan rosszul értelmezik a Mai Tai receptjét és jellegét. Ez egy gyümölcsös, izgalmasan fűszeres koktél, mely ugyan nem eredetileg kubai, de tökéletes választás hozzá a Havana Club!

·         40ml Havana Club Especial

·         15ml Sötét rum

·         15ml Triple Sec

·         15ml Mandula szirup

·         25ml friss lime lé

Az összetevőket egy shakerbe tegyük bele, majd 30mp-ig rázzuk össze, amivel elég extra vizet és hűvösséget adunk az italnak. Az italt egy old fashioned pohárba szervírozzuk, friss jéggel és lime cikkel.

Végül, de nem utolsó sorban egy Kubában nagyon népszerű italt a Havana Specialt szeretnénk nektek ajánlani otthoni elkészítésre. Egyébként, akinek nincs otthon koktél shakere az ne ijedjen meg, alternatívának egy befőttesüveg is tökéletesen megteszi. Remek italokat lehet készíteni egy jól záró befőttesüveg segítségével. Lássuk a hozzávalókat:

·         50ml Havana Club Especial

·         25ml Ananászlé

·         5ml Maraschino likőr

·         10ml cukorszirup

·         ½ lime cikk

Az összetevőket tegyük a shakerbe, a limeot facsarjuk bele és egy könnyed shakelés után már szervírozhatjuk is. Egészségünkre.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!