Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Heimann Birtokbor Cuvée 2017 0,75l

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Heimann Pincészet

A Heimann Birtokbor borászatunk névjegye: munkanévként indult, de mára márkanévvé nemesedett.

Leírás

Komplex borélmény, ami egy közkedvelt ízvilágot testesít meg: kirobbanó gyümölcsöt, szépen érlelt, finom tanninokat és jó érlelhetőséget.

Ez a stílus jellemző a szekszárdi borvidékre és a Heimann Családi Birtokra.

Termőhely

A Birtokbor alapja a Bati kereszt dűlőben termelt, terméskorlátozott cabernet franc, merlot és syrah. A világfajtákat a kékfrankos egészíti ki, ami könnyedséget és ihatóságot hoz a borba. A tőkénkénti termésmennyiség 1,30-1,60 kg között mozog. 

Évjárat

2016-ban az előző két évjárat csapadékossága tovább folytatódott, és a hőösszeg sem volt túl magas, bár alacsony sem. Az érési periódusban szeptember második felében megkezdődött a csapadékosabb időjárás, de szerencsére nem vett akkora lendületet, mint 2015-ben. Ezzel együtt beértek a szőlők, de nem kellett túlzó alkoholoktól tartani. Kiegyensúlyozott évjárat született, jó érlelési potenciállal.

Feldolgozás és erjesztés

A szőlőfajtákat teljes érésben szüreteljük, külön-külön erjesztjük és érleljük, majd 12-14 hónap után egy átfogó kóstolást követően kerül házasításra a Birtokbor. A merlot, a cabernet franc és a syrah jellemzően 5 és 3 hl-es hordókban érik, a kékfrankos inkább 10 hl-es ászokhordóban. A Birtokbort 18 hónapos fahordós érlelést követően palackozzuk.

Palackszám:
21.254 palack (750 ml)
281 palack magnum (1500 ml)

SZŐLŐFAJTACabernet Franc, Merlot, Kékfrankos, Syrah

ALKOHOL13.50 %

MARADÉK CUKOR0.9 g/l

ÖSSZES SAV5.3 g/l

NÉBIH ENGEDÉLYFMCZ

ZÁRÁS MÓDJAArdea Seal dugó. Az Ardea Seal zárás garantálja, hogy minden palack egységesen, szépen érlelhető és dugóhibától mentes.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!