Leírás
Komplex borélmény, ami egy közkedvelt ízvilágot testesít meg: kirobbanó gyümölcsöt, szépen érlelt, finom tanninokat és jó érlelhetőséget.
Ez a stílus jellemző a szekszárdi borvidékre és a Heimann Családi Birtokra.
Termőhely
A Birtokbor alapja a Bati kereszt dűlőben termelt, terméskorlátozott cabernet franc, merlot és syrah. A világfajtákat a kékfrankos egészíti ki, ami könnyedséget és ihatóságot hoz a borba. A tőkénkénti termésmennyiség 1,30-1,60 kg között mozog.
Évjárat
2016-ban az előző két évjárat csapadékossága tovább folytatódott, és a hőösszeg sem volt túl magas, bár alacsony sem. Az érési periódusban szeptember második felében megkezdődött a csapadékosabb időjárás, de szerencsére nem vett akkora lendületet, mint 2015-ben. Ezzel együtt beértek a szőlők, de nem kellett túlzó alkoholoktól tartani. Kiegyensúlyozott évjárat született, jó érlelési potenciállal.
Feldolgozás és erjesztés
A szőlőfajtákat teljes érésben szüreteljük, külön-külön erjesztjük és érleljük, majd 12-14 hónap után egy átfogó kóstolást követően kerül házasításra a Birtokbor. A merlot, a cabernet franc és a syrah jellemzően 5 és 3 hl-es hordókban érik, a kékfrankos inkább 10 hl-es ászokhordóban. A Birtokbort 18 hónapos fahordós érlelést követően palackozzuk.
Palackszám:
21.254 palack (750 ml)
281 palack magnum (1500 ml)
SZŐLŐFAJTACabernet Franc, Merlot, Kékfrankos, Syrah
ALKOHOL13.50 %
MARADÉK CUKOR0.9 g/l
ÖSSZES SAV5.3 g/l
NÉBIH ENGEDÉLYFMCZ
ZÁRÁS MÓDJAArdea Seal dugó. Az Ardea Seal zárás garantálja, hogy minden palack egységesen, szépen érlelhető és dugóhibától mentes.