Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Heimann Franciscus 2017 0,75l

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Heimann Pincészet
Egy igazán egyedi ízvilágú, markáns tanninokkal bíró, mégis gyümölcsös, hosszan érlelhető bor.

Leírás

2007-ben készítettük el először: a ritkaságszámba menő, markánsan fűszeres sagrantino termését házasítottuk egy kiemelkedő cabernet franc-nal és egy kevés vibráló kékfrankossal.

A Franciscus névvel a felmenőink előtt tisztelgünk: a Heimannok Szekszárdon élő 10 generációjából hetet hívtak Ferencnek, korábban Franciscusnak.

Termőhely

A Bati kereszt monopol dűlőben termelt sagrantino és cabernet franc adja a bor alapját, amit egy kevés kékfrankos egészít ki.

Évjárat

2016-ban az előző két évjárat csapadékossága tovább folytatódott, és a hőösszeg sem volt túl magas, bár alacsony sem. Az érési periódusban szeptember második felében megkezdődött a csapadékosabb időjárás, de szerencsére nem vett akkora lendületet, mint 2015-ben. Ezzel együtt beértek a szőlők, de nem kellett túlzó alkoholoktól tartani. Kiegyensúlyozott évjárat született, jó érlelési potenciállal.

Feldolgozás és erjesztés

A szőlőfajták külön–külön kerülnek feldolgozásra. A cabernet franc és a kékfrankos acéltartályban erjedt, kíméletes körfejtésekkel 20-21 napon át, míg a sagrantino betonkádban szintén szolid intenzitású körfejtéssel.

Préselést és almasavbontást követően a cabernet franc 3 és 5 hl-es fahordókban, míg a sagrantino és a kékfrankos 10 hl-s ászokhordókban érlelődőtt 2 éven át.

A palackos érlelést nagyon meghálája, ennek során sok és markáns tanninja szépen integrálódik, és hosszan frissen tartja a bort. Az érleléssel nyílik ki a Franciscus egyre selymesebb karaktere.

Készült 6178 palack.

Díjak

Vinagora Nemzetközi Borverseny 2019 - aranyérem

SZŐLŐFAJTA cabernet franc, sagrantino, kékfrankos

ALKOHOL 13.50 %

MARADÉK CUKOR 1.3 g/l

ÖSSZES SAV 5.4 g/l

NÉBIH ENGEDÉLY FTSI

ZÁRÁS MÓDJA Ardea Seal dugó. Az Ardea Seal zárás garantálja, hogy minden palack egységesen, szépen érlelhető és dugóhibától mentes.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!