Leírás
Termőhely
A Viognier szőlőnk nagy része a Bati kereszt dűlőben, a dűlő legmélyebb pontján, erdővel határolt sávon terem. Ezt egészíti ki egy kevés Iván-völgyi, melegebb, érettebb termés.
Feldolgozás és erjesztés
2-3 órás héjon áztatás után préselünk, majd hűtött ülepítéssel tisztítjuk a mustot. Az erjesztés a saját élesztő flórával felszaporított anyaélesztővel történik, acéltartályban, hűtés mellett. Az erjedés végén a bor kb. fele 5 hl-es fahordókba kerül. és az erjedést itt fejezi be, majd finomseprőn érleljük 5-6 hónapon keresztül. Tavasszal házasítjuk és palackozzuk.
SZŐLŐFAJTAViognier
ALKOHOL13.30 %
MARADÉK CUKOR1.1 g/l
ÖSSZES SAV6.2 g/l
ÖSSZES KÉN93 mg/l
SZABAD KÉN31 mg/l
ALLERGÉNEKKéndioxidot tartalmaz
ZÁRÁS MÓDJACsavarzár
Hasonló italok
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!