Leírás
Egy Skót származású úriember, John Jameson 1780-ban megalapította a saját lepárlóját Írország fővárosában, Dublinban. A jelmondatának akár azt is felírhatnánk, hogy inkább a minőség, mint a mennyiség. Persze manapság ez már kéz a kézben jár, hiszen a Jameson a világon a legtöbbet eladott ír whiskey.
A híres ír gabona, a friss levegő és kristálytiszta víz adja ennek a remek párlatnak a zamatát. További egyedisége, hogy a 3x-i lepárlásnak köszönhetően rendkívül tiszta, könnyed és összetéveszthetetlen ízvilág. Természtesen mit sem ér a párlat a hordó nélkül, amit szintén nagy gonddal és odafigyeléssel válogattak és válogatnak mind a mai napig. Az eredmény ismert, a Jameson megkerülhetetlen a bárok és az éttermek világában, amit az odafigyelésnek és a páratlan ízének köszönhet.