Leírás
Szüretet követően minimum 3 hétig erjesztik héjon a szőlőt, ami selymességet és teltséget kölcsönöz a bornak, melynek 15%-a tölgyfahordóban érlelődik palackozás előtt. Orrban gazdag cseresznye, feketeribizli és dohány jegyekkel találkozunk, melyet a grafit jelenléte tesz különlegesebbé, a korty pedig harmonikus, bársonyos tanninokkal teli.
A Marrenon márkanév mögött a Rhône völgye és Provence között elhelyezkedő Luberon és Ventoux vidéki bortermelők szövetkezete tömörül.
Közös céljuk, egy erős nemzetközi márka létrehozása mellett, hogy magas minőségű, egyedi borok megalkotásával biztosítsák a térség gazdasági vitalitását.
A vidéket délről Luberon hegye (1 125 m), északról Ventoux (1 912 m) határolja. A napsütéses órák száma igen magas, az Alpok közelsége pedig igen kedvező a hőmérséklet szempontjából. Szelíd lejtők és mészkő alkotta hegyoldalak jellemzik a tájat.
Ha terület talaját egy szóval kellene jellemezni, akkor a változatos lenne az ideillő szó. Mészkőben, kavicsban gazdag homokos termőrétege ideális a vidékre legjellemzőbb szőlőfajtáknak, a Syrah-nak és a Grenache-nak, valamint a Vermentino-nak.