Leírás
Mit is kell tudni magáról a ginről?
Az alapanyaga árpa és kukorica párlat és ehhez kerülnek a tradicionális Japán gyümölcsök és fűszerek, valamint boróka, koriander, angyalgyökér, citrom és narancs. A különlegességek köré abszolút besorolható a Yuzu (ez valahol a mandarin és a grapefruit között van ízvilágban), a Kabosu (kesernyés, kicsit ecetes ízvilágú), Amanatsu (ez a Japán narancs) és a Shikuwasa (helyi lime). Ahogy észrevehettétek ezekben mind közös, hogy citrus félék.
Ezen kívül kerül a párlathoz alma, hiszen a kezdetek kezdetén Taketsuru almából készült párlatoka is gyártott. Mindezek mellett a zöld Sansho bors adja a pikáns, keleties fűszeres ízvilágot a lecsengésben. Fontos tudni róla, hogy egy nagyon komplex italról beszélünk, mely önmagában is rendkívül izgalmas ízeket mutat, de G&T-ben és koktélokban is igazán kiváló. Aki még nem kóstolta annak mindenképpen ajánljuk, hiszen egy teljesen új és egyedi ízvilágot lehet megismerni ezáltal. Nem szabad megijedni a kicsit magasabb alkoholfoktól sem (47%), hiszen ez csak még jobban kiemeli az ízeket és mivel annyira tiszta párlatról beszélünk, így a legtöbb esetben fel sem tűnik ez a kicsi kiugrás felfelé.