Leírás
A japán italgyártás felfutását nézve nem csodálkozhatunk, hogy pont a vodkát nem hagyták ki. A Nikka Coffey vodka a neves whiskygyártó szintén jól ismert coffrey lepárlójában készül, kukorica és árpa lepárlásával, és hozza a cégtől elvárható színvonalat. A Coffey Still a világ első, szabadalmaztatott oszlopos lepárlóberendezése volt, amelyet még 1828-ban az ír Aeneas Coffey talált ki. A Nikka Coffey-párlatainak kiválóságát széles körben ismerik, a Coffey Grain és Coffey Malt whisky igen keresettek.
A Nikka Cofffey vodka készítéséhez a kukoricát és az árpát külön-külön desztillálják, kis különbséggel az ABV és az ízprofil tekintetében. Ezeket a tételeket szakértők alaposan összekeverik, majd fehér nyírfaszénnel finomítják. Ez a vodka tisztaságot sugárzó jegyekkel, gazdag édességgel és sima, tiszta, szinte krémes szájélménnyel tökéletesen megragadja a Coffey Still által nyújtott tökéletes teltséget. Egészen sima és tiszta, kerek vodka, mindenképp ajánljuk.