Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
hu
en

Redbreast 12 Éves Single Pot Still Ír Whiskey Díszdobozban 0,7l 40%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Redbreast
https://mralkohol.hu/whisky_whiskey/skot-whisky/single-malt-whiskyEgy szó, ami tökéletes leírja a Redbreast whiskey-t az a hagyomány. Ebben a lepárlóban nem készülhet semmi, ami nem követi tökéletesen a Pure Pot Still eljárás minden lépését. Egy igazi Ír különlegesség, ami magával ragad.

Leírás

Mi is az a Pure Pot Still?

A fent említett történelmileg is fontos eljárás egy könnyed, kerek és lágy karaktert ad. Több, mint 150 éve használják a malátázott és nem malátázott (vagyis zöld) árpa keverékéből réz üstben készített ír whiskeyre. Ízében teljesen eltért egy Single Malt vagy egy Single Grain ízvilágától! Mostanában már egyre többen készítenek ehhez hasonló párlatokat, de az igazán nagy múltra visszatekintő és hagyománnyal rendelkező lepárló a Midleton ebben a kérdésben.

Ízvilágában egyébként megjelenik a zöld malátának köszönhetően egy enyhén fémes ízvilág, de egy határozott élt is az italnak. Emellett megjelennek az olajos, zamatosabb és aromásabb karakterek is, ezzel téve teljessé az élményt a kóstoláskor. Érdemes azoknak, akik szeretik ez az ízvilágot és akarnak még tovább kóstolgatni, a következő tételeket megkóstolni: Glendalough Pot Still, Samuel Gelston Single Pot Still kiadásit is.

Egy háromszorosan lepárolt whiskey.

Ahogy már korábban szó volt róla, malátázott és nem malátázott árpát is használnak, ehhez jön a háromszoros lepárlás is, mely megadja az igazán komoly alaphangot az italnak. Az érlelésre ex-bourbon hordókat, valamint Ex Oloroso sherry hordókat is használnak. A 200 éves tapasztalat a Midleton lepárló kezébe adja a bizalmat, hogy készítsék tovább ezt a kitűnő italt! Slainte!!

Mit kell érezni a Redbreast 12 évesben?

Illatában és ízében is egy igazi különlegességet tartunk a kezünkben, hiszen előbbiben egy jóval intenzívebb, gyümölcsösebb és emellett egy picit édes illatvilág teszi le a szavazatát, ízében pedig rengeteg mézes édességet és erős fűszereket (első sorban paprikát) és gyengéden sherrys jegyeket is tartalmaz. Egészségetekre!

KOKTÉL AJÁNLÁS

Vannak italok, melyeknél a kevesebb néha több. Igazából nem érdemes ezt a párlatot nagyon koktélba keverni, ha igazán hiányzik belőle valami akkor egy kis vízzel ki tudjátok próbálni és meglátjátok egy teljesen más ízvilágot tudtok így kapni! Ha valaki nagy jégkocka kedvelő akkor felhívnám a figyelmet arra, hogy mire nagyon érdemes figyelni! Ha már veszel, jó minőségű, nagyon száraz jégkockát, vagy fém jégkockát érdemes az italba tenni, mert így semmiképpen sem hígul az ital, csak kívánt fokra hül.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!