Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Roku gin 0,7l 43%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Suntory

Leírás

A Suntory Cég rövid története

Shinjiro Torii volt az első, aki lepárlót alapított Japánban 1899-ben. Már ekkor az volt az álma, hogy olyan egyedülálló Japán ízvilágot készítsen minden termékével, ami egyértelműen felteszi Japán a rövidital térképre. Ehhez egy időben Masataka Taketsuru is segítette az útját, de mire eljutott oda a cég, hogy az első gint piacra dobja Hermes néven, Taketsuru már a Nikka cég megalapításán dolgozott.

Ha ezt vesszük alapul akkor a Roku gin egy 100 éves álom beteljesülése és egy 100 év tapasztalat alapján készült el.

A hatos szám bűvöletében

Ahogy azt a rövid beharangozóban említettük, a „Roku” Japánul 6-ot jelent. Ha figyelmesen megnézitek a képet, akkor már a vásárlás előtt felfedezhetitek, hogy az üveg is hatszögletű. (Természetesen sokkal jobb, ha a saját kezedben tapasztalod meg.) A hatos egyébként megjelenik az összetevők között is, hiszen 6 különböző egzotikus, eredeti Japán fűszert tartalmaz ez a prémium gin. Egyébként ezen kívül tartalmaz nyolc klasszikus gin fűszert, így egészítik ki tökéletesen egymást. Ezekben annyira meglepőt már nem találunk, hiszen boróka, angyalgyökér, koriander és citrusok találhatóak benne.

A hatos egyébként a négy évszakot szimbolizálja és ezt is reprezentálja az italban, hiszen ezekhez kapcsolódó ízeket ad. Sorrendben ezek nem másak egyébként, mint a cseresznyefa levele és szirmai a tavaszt, a két féle zöld tea (Sencha és Gyokuro) a nyarat, a sansho bors az őszt és a yuzu peel (Japán citrom).

Mit is mutat maga az ital?

Illatban elsőre megérkezik a cseresznyefavirág és zöld tea, melynek segítségével egy nagyon virágos és egy kicsit édeskés aromákat mutató italt kapunk. Ízvilágban egy nagyon sokrétű, igazán harmonikus párlatot tudunk kóstolni, mely még komplexebben mutatja meg illat után vártakat. Kicsit krémesebb, kicsit olajosabb, mint egy hagyományos gin, így érdemes magában is megkóstolni. Lecsengésében megmarad az édeskés ízvilág, de a Sansho bors hoz magával egy enyhe csípősséget.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!