Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

The Matsui Mizunara Single Cask Strength whisky 0,7l 58% DD

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: The Matsui Distillery
Egyetlen hordó lepalackozva, melyet hordóerősségen palackoznak. A mizunara (Japán tölgyfa) hordó. A hordóerősség igazi nagyágyúknak való, hiszen itt bizony túl kell nézni az alkoholfokon. Ha ezt megtesszük akkor viszont csodás ízeket tudunk felfedezni.

Leírás

A Kurayoshi lepárló Japán egyik ismertebb lepárlói közé tartozik. Folyamatosan újabb és újabb érdekes kiadásokkal bővítik a kínálatukat. A Matsui alap sorozatában 3 különböző érlelésű whisky van, melyben füstös, Mizunara és Sakura hordós tétel is van.

Ebben az esetben a Mizunara hordós kiadás, egyetlen hordóból került palackozásra hordóerősségűen. A Mizunara egyébként egy Japán tölgyfa, ami rendkívül ritka és jóval drágább, mint a hagyományos tölgy. Egy történelmi szomorúságból született meg, az ebben a hordóbban való érlelésnek a gondolata. A II.VH után rendkívül sok mindenből hiány volt Japánban, viszont a katonák nagyon szerették a whiskyt, így muszáj volt kitalálni valamit. Így találtak rá az őshonos mizunara tölgyre. Mivel nem egyenesen nő és nagyobbak a pólusai, mint az átlagnak ezért „vizes tölgynek” is szokták hívni. Jóval nehezebb hordót készíteni ebből a tölgyből.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!