Leírás
Sangiovese (92%), Merlot (4%) és Cabernet Sauvignon (4%) házasítása, Olaszország egyik legkiemelkedőbb DOCG vidékéről. A szőlőt bogyózás követően gyengéden préselik majd rozsdamentes acéltartályokban hagyják erjedni héjon, a Sangiovese kb 10, míg a Merlot és a Cabernet Sauvignon hozzávetőlegesen 15 napot tölt itt, így biztosítva, hogy a lehető legtöbb szín, aroma és tannin kerüljön kinyerésre. Érlelés előtt megtörténik az almasav bontása is, majd tölgyfahordókban (50%-a 2 éves, 50%-a szlavóniai tölgy) tölti a következő 12 hónapot, palackozás előtt.
VILLA SALETTA
A pisai Gambacorta család tagjai a 14. században birtokaik összevonásával hívták életre a jelenlegi pincészet elődjét, ami később a Riccardi család birtokába került. Gabriello Riccardi a 16. század végén teljesen átalakította a birtok működését, ezáltal egy teljesen önfenntartó és jól működő gazdaságot hozva létre.