Leírás
A Zwack ismét egy kiváló Unicumot alkotott
A jól ismert és kedvelt keserű az egyik legkedveltebb ilyen ital itthon, nem véletlenül. Azonban ez nem jelenti azt, hogy gyártója, a Zwack ne alkothatna újabb keserűlikőröket, különösen, hogy manapság divat a tradíciókban gazdag gyártók között a prémium kategóriás likőrök létrehozása. Ezzel egyrészt a szakértelmüket bizonyítják, másrészt feljebb is pozicionálhatják termékeiket.
Unicum Riserva - egyedi dupla hordós érlelés
Az Unicum Riserva is egy ilyen ital, különlegessége az egyedülálló gyártási eljárásban, a dupla hordós érlelésben rejlik. A whisky-k és rumok esetében ismert double cask eljárás itt is meghozza a várt eredményt. A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb - 80 éves hordójában érlelik. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot. (Miután egy darab ilyen hordót használnak az Unicum Riserva csak korlátozott mennyiségben elérhető.)
Ezt követi a második, a tokaji aszús hordós érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz. Végül ezen a karakterjegyek kiemelésére, lekerekítésére a Dobogó Pincészet 2007-es évjáratú Tokaji aszúját adják hozzá az italhoz.