Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Dictador 12 éves rum 0,7l 40%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Dictador

Egy ikonikus rum Kolumbiából. Hogy 12 éves, vagy Solera rendszerben készül talán nem is annyira fontos, az biztos, hogy nagyon ízletes rum!

Leírás

Hosszú leírás:

Adva van egy spanyol úriember, akit azért küldenek Kolumbiába, hogy a kereskedelmet élénkítse az anyaországgal. Severo Arango y Ferro beleszeret abba az édeskés helyi italba, amit rumként ismerünk és készítője, valamint kereskedője lesz. Ekkor 1751-et írunk és emberek által Dictadornak nevezett úr megkezdi tevékenységét.

Történetünkhöz újra 1913-ban kapcsolódunk majd 165 évvel később. Ekkor az egykoron élt kereskedő sokadik leszármazottja (Don Julio Arango y Parra) áttanulmányozza őse feljegyzéseit és az alapján alapítja meg a Destílaria Colombiana-t és nevezi el tiszteletből a rumot „Dictador-nak”.

Manapság már a világ egyik leghíresebb rumjáról beszélünk, amit szinte minden rumkedvelő kóstolt és elismer. A rum magába foglalja a legmodernebb Japán üvegpalackokat, a kolumbiai lepárlási hagyományokat és érlelést. Ez egyszerre jelent solera eljárást és 12 évig 1 hordóban érlelést, vagyis az egyik részét így a másikat úgy érlelik, majd a végén készítik el a tökéletes blendet.

Illat: Intenzíven pörkölt kávé, tölgy és karamellás jegyek jellemzik.

Ízvilág: Az íz hűen adja vissza az illat elvárását, jól jönnek a kávés, kakaós jegyek és az édes mézes ízvilág.

Lecsengés: Közepesen hosszú, krémes és karamelles.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!