Leírás
Nagyon kevesen tudják, hogy Sancerre vidékén 700 évig, egészen a filoxéra megjelenéséig, a vörösbortermelés dominált. Napjainkban a szőlőtermő területek mindössze 10%-át teszik ki Pinot Noir ültetvények, ám a legtöbb termelő kizárólag a Sauvignon Blanc-ban látja a vidék jövőjét, így a vörösbor készítésre nem fordítanak nagy figyelemet. A Domaine Vacheron tulajdonosai, Jean-Laurent and Jean-Dominique azonban komoly potenciált lát benne, ezt bizonyítja 11 hektárnyi Pinot Noir ültetvényük is. A vidékre jellemző kovás-mészköves termőtalaj 30-50 éves szőlőtőkék otthona, melyeket organikus és biodinamikus módszerekkel művelnek. Kizárólag kézi szüretelést alkalmaznak, a szőlőt rövid maceráció után fakádakban és rozsdamentes acéltartályokban erjesztik, természetes élesztők segítségével. Az érlelés 12 hónapját foudre és barrique hordókban tölti, mielőtt szüretlenül palackozzák.