Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

Grand Tokaj Tokaji Aszú 6 puttonyos fa díszdobozban 0,375l

Leírás

Illatában megjelenik egy löszös terroir jelleg, mellette körte és szárított kamilla, grillázsos narancshéj, botrytis és az új fahordó enyhe füstössége jelenik meg. Ízében körtebefőtt és birsalmasajt dominál, de a kamillatea és az érett narancs is megjelenik. A krémesség és a mézes jegyek mellett, az érett szőlő- és aszúszemek jellege is szépen jelenik meg ebben a dűlőszelektált borunkban. A 2013-as év sajátosságai, a sok napsütés és a meleg hatása, a Szarvas dűlő löszös talajának melegsége a bor ízvilágában is érezhetően jelen vannak. Ezek az érett, meleg ízek szépen veszik körül a borban megjelenő gyümölcsösséget.

Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

Szüreti infó

A 2013-as Tokaji Szarvas Aszú 100%-ban saját dűlőszelektált szőlőből készült, mely a tarcali Szarvas dűlőnkről származott. A 2013-as nagyon jó évjárat volt, magas minőségű, botrytis által teljesen átszőtt aszúszemeket tudtunk szüretelni.

Borászati technológia

Főleg Furmint és Hárslevelű aszúszemekből készült, de kisebb mennyiségben tartalmaz Zéta és Kövérszőlő aszúszemeket is. Az alapbor 100%-ban a Szarvas dűlőnkből származó Furmint. Az erjesztéshez és az érleléshez egyaránt 5 hektoliteres fahordókat alkalmaztunk. A Szegi pincénkben történik a hordós érlelés, ahol 136-500 literes hordókban érlelődik minimum 18 hónapig ez a borunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!