Leírás
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
Szüreti infóA 2013-as Tokaji Aszú 100%-ban felvásárolt aszúszemekből készült. A 2013-as nagyon jó évjárat volt, magas minőségű, botritisz által teljesen átszőtt aszúszemeket tudtunk szüreteltetni.
Borászati technológiaFőleg Furmint és Hárslevelű aszúszem, de kisebb mennyiségben tartalmaz Zétát, Kabart, Kövérszőlőt és Sárgamuskotály aszúszemet is. Az alapbor 100% Furmint. Az erjedésben lévő alapborhoz tettük hozzá az aszúszemeket, 24 órán keresztül áztattuk. Préselést követően az erjesztő tartályban és hordóban történt. A Szegi pincénkben történik a hordós érlelés, ahol 136-500 literes hordókban érlelődik minimum 18 hónapig ez a borunk.
ÉtelajánlóAjánljuk érett kemény, vagy kéksajtokhoz, libamájhoz, csokoládés desszertekhez és créme brulée-hez. |