Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
hu
en

HEIMANN Barbár 2019 0,75l

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Heimann Pincészet
A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongora darabja ihlette.

Leírás

A Heimann család 2018-ban is készített egy házasítást a legjobb hordókkal, hosszú érleléssel, remek arányokkal.

Ez a Barbár új évjárata, amihez a meleg és korán érkezett 2018-as szüretben válogattak. A magját most is bordói fajták adják, 35% cabernet franc és 29% merlot, mindkettő a Porkoláb-völgyből, keveset termő francia tőkékről. A lendületet most is 25% tannat és 11% kékfrankos miatt érezzük, ezekhez a Bati-keresztből szüreteltek, ez a család monopol dűlője, egyben a borvidék legmagasabb pontja. Erjesztés és érlelés külön-külön, a testesebb fajtáknál kishordókkal, a kékfrankos és tannat esetén hagymányos nagyhordókban. Házasítás egy évvel a szüret után, gondosan, lassan, precízen. További egy év hordós és palackos érlelés után mostanra készült el igazán.

Heimann

A magyar bor egyik legismertebb családi birtoka a szekszárdi Heimann. Saját stílusuk mögött arányos házasítások állnak, amikben bordó fajták mellett fontos szerepet kap a kékfankos is. Válogatott szőlő, gyümölcshangsúly, magyar hordós érlelés. Sváb hagyományok, vendégszeretet, a borokban nagy élvezet és gazdag ízek. 

„Gyerekkorom első emlékképei a hagyományos paraszti világból villanak fel. Az udvar a csirkékkel, disznókkal, a kalákában végzett szüret, vagy a disznóvágás megannyi izgalom és önfeledt élmény. Édesapám a tsz-ben dolgozik, míg én otthon a nagyapám szeretetében lubickolva segítem a disznóólak takarítását, a hordók csapra verését, gyakorlom a hébér használatát. Máig orromban érzem a kádról frissen lefejtett kadarka egész présházat betöltő utánozhatatlan illatát.

Az én sorsom, hogy az akkor megélt sváb borosgazda múltat újra életre leheljem, és átmentsem belőle, amit lehet a mába.” – id. Heimann Zoltán

A pincészet honlapja: www.heimann.hu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!