Leírás
Írország egyik legkedveltebb és legismertebb whiskey-jét, a Tullamore Dew-t először 1829-ben párolták egy Offaly nevű eldugott kis ír faluban. Nevét egy korai lepárlómestertől (Daniel E. Williams - DEW) kapta. A háromszoros lepárlással készült, tölgyfahordóban érlelt párlat különlegesen bársonyos ízű, citrusos nedű.
Mitől különleges a Tullamore DEW?
A háromszori lepárlás egy természetes dolog ennél a terméknél, ezzel is garantálva a legmagasabb minőséget a párlatnak. A blend egyébként három összetevőből áll: Single Grain, Single Malt és Single Pot Still whiskeyből. Ez olyan egyedi ízvilágot ad a whiskeynek, ami nagyon különleges és karakteres. A Single Grain édességet, a Single Mal gyümölcsösséget, a Single Pot Still pedig fűszerességet kölcsönöz a párlatnak. Mind a három típus külön-külön kerül lepárlásra, majd különböző hordókba kerülnek az érlelés idejére. Ezek nem mások, mint újratöltött ír whiskey hordók, exbourbon hordók és exsherry hordók. Érlelés után jön a keverés, ami az igazi művészet. Ennek köszönhetően kapjuk ezt a letisztult, selymes és igazán egyedi ízvilágot, ami ezt a terméket jellemzi. Illatában jellegzetesen citrusos és malátás jegyek vannak benne, míg ízében a mézes, karamellás édesség, lágy fűszeresség érezhető. Lecsengése összetett, sima és rendkívül hosszan érezhető.